Airsoft

Od svog postanka pa sve do sada, ljudska vrsta nije ratovala samo 375 godina, kako tvrdi savremena istorija. Potreba svake vrste na planeti je da se širi i razmnožava, a sve to dovodi do toga da je potreba za teritorijom sve veća. Širenjem svog areala jedna vrsta potiskuje drugu, što dovodi do sukoba i po pravilu se završava uvek u korist jedne strane. Ljudska vrsta se po tome drastično izdvaja od ostalih stanovnika zemljine kugle.

Od svih svojih aktinosti, čovek je kroz vekove najviše usavršavao veštine ratovanja i pravljenja oružija. Svedoci smo i danas ratnih razaranja i neprilika koje rat donosi. Iz svega toga poslednjih godina izdvojila se jedna disciplina koja za cilj ima zabavu, ali takodje je ipak vezana za gore navedeno, a to je Airsoft.

Sport u kome se učesnici odvajaju u ekipe ili timove, naoružani vernim replikama konvencionalnog naoruzanja, i na posebno uredjenim poligonima odmeravaju snage i ratne veštine. Imitacija realnih situacija, sa puno adrenalina i akcije pre svega je dobra zabava i druženje.

Prednost ovog sporta uvidela je i vojska i policija, koja koristeci replike svog naoruzanja da uvežbava pripadnike svojih snaga za realne situacije koje se mogu dogoditi. Timski i fer sport, kog odlikuje fer borba. Pravila su da igrač koji bude pogodjen kuglicom digne ruku i napušta igru. Za ovakav sport gde se prema
učesniku ispaljuje kuglica koja leti velikom brzinom i nije bas bezazlena, dovela je do toga da igrači moraju biti adekvatno zaštićeni. Predeo glave i genitalni deo kod čoveka je izuzetno osetljiv, tako da bez štitnika koji obezbedjuju ove delove tela ovaj sport nije preporučljiv. Po pravilu svi timovi su uniformisani i sa adekvatnom zaštitom. Prednost ovog sporta uvidela je i naša firma, te smo zbog toga za vas obezbedili kompletan asortiman airsoft opreme.

Porudžbinu možete obaviti putem

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *